Kabul i dag

Etter noen dager med ubehagelig stemning på grunn av videoen som viser amerikanske soldater som skjender afghanske lik, hadde jeg behov for å ta en ordentlig runde i Kabul.

Alle foto: Anders Sømme Hammer

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

7 Comments

 1. Fantastiske bilder

 2. Hei! Flott blogg og flotte bilder! Fint å få en litt annen vinkling på Afghanistan enn som soldat! 🙂

  Mvh. Vivian
  http://www.viviansreise.com

 3. Flotte Bilder og godt initiativ. Fint å se dagligliv i Kabul. Mange flotte fjes.

 4. Really nice. Powerful.

 5. Min favorit er guttungen med rosa jakke og hette. 😀

 6. Kristin Jacobsen

  Hei Hammer, jeg hørte deg på P2 i dag, det var sterkt og fint. Så gikk jeg rett i arkivet og så Talibanistan, kjempebra dokumentar som jeg ikke fikk med meg i fjor. Og nå disse helt fantastiske portrettene du har tatt av folk i vinterKabul. Gud så kaldt! Tusen takk, det ble en fin lørdag for meg. Og jeg har noen spørsmål til deg. Har du en mailadresse? Mvh Kristin Jacobsen

Leave a Reply

Your email address will not be published.