Terroristen fra Larvik

Terroristen fra Larvik

Jeg har prøvd å forstå mer av radikalisering ved å undersøke hvordan Hassan Dhuhulow fra Larvik endte som terrorist i Nairobi. Filmen som jeg har hatt regi på, ble sendt i NRK Brennpunkt 21. oktober i år. Den er basert på nesten 100 samtaler og intervjuer, rundt 2000 sider fra ulike sikkerhetstjenesters etterforskning, flere tusen nettinnlegg og opptak fra over 100 overvåkingskameraer på Westgate-kjøpesenteret i Nairobi.
Filmen kan ses her:

Terroristen fra Larvik fra NRK

Artikler og innslag i kjølvannet av filmen:

Tipset om norsk terrorist fem og et halvt år før angrep 

Den synlige terroristen

Svensksomalier fikk Dhuhulow til å avlegge terrored

Dhuhulow ble mobbet og utsatt for rasisme

Vil lempe på varetektskrav

– Endring i språk og klær kan avsløre radikalisering

Kommuner vil ta grep mot radikalisering, men vet ikke hvordan

– Dette har ikke med islam å gjøre

Urix 21.10.2014

– Vi er mot all terror

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed