Skandinavisk dokumentar og podkast

podkast-1

I 2015 fulgte jeg norske Hosheng Kerkuki  i én måned ved fronten, blant annet i det som skulle vise seg å være et av de største slagene i Irak det året. Dokumentaren ble vist i NRK Brennpunkt. Hosheng (avbildet under) er blitt værende for å kjempe sammen med den kurdiske hæren, og ett år etter forrige opphold, møtte jeg ham igjen ved fronten utenfor Kirkuk. Dette inngår i den siste episoden av dokumentarserien ”Fremmedkrigerne fra Skandinavia” som er publisert som podkast i iTunes. Serien er laget av journalister i Sverige, Danmark og Norge. Jeg har samarbeidet med NRK Radiodokumentaren og bidratt med opptakene fra Irak.

hosheng-kerkuki-1

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed