Dokumentarfilm: Ranias flukt

Vi har laget en dokumentar om 20 år gamle Rania Mustafa Alis flukt fra Syria til et Europa som stenges. Den er publisert i to ulike lengder av The Guardian (22 minutter) og NRK Brennpunkt (54 minutter).

Rania har skrevet en kronikk om oppveksten i Syria, og hvordan det opplevdes å bli møtt av makedonsk politi som skjøt på henne og de andre flyktningene. 

Vi har opprettet en egen Facebook-side for filmen.

Presseoppslag:

“Vi må ikke glemme”, kommentar av Sigrid Hvidsten i Dagbladet

– Rørende å lese hva folk over hele verden skriver, NRK

Viser Ranias dramatiske flukt: «Jeg er så redd. Jeg er vettskremt», Dagbladet

Nå er Rania sett av sju millioner, Dagsavisen

”Ranias flukt” nærmer seg 7 millioner visninger og 70.000 delinger, Rushprint

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed