Bok: Faryab – Arven etter Norge

13 år på rad har jeg reist til Faryab i Nordvest-Afghanistan. Dette er blitt kalt den norske provinsen fordi våre soldater hadde ansvaret for sikkerheten der i sju år på vegne av NATO. Jeg har skrevet en bok om hvordan det har gått etter at Norge trakk seg ut av provinsen i 2012.

Anmeldelser:
Dagbladet: Terningskast 5: “Viser hvordan Norge sviktet afghanerne”

Stavanger Aftenblad: Terningskast 5: “Kaoset etter den snille nordmannen”

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed