Premiere at Sundance Film Festival

In Hong Kong I have filmed and directed the documentary “Do Not Split 不割席” about the protests. It premiered at Sundance Film Festival. You can see the trailer here:

I’m glad again to work with the documentary film unit Field of Vision which is focusing on telling urgent stories. Our documentary was part of the short film selection at Sundance. The curation team at the video platform Vimeo picked “Do Not Split” for their best Non-Fiction award at the festival. And it was then selected to be a part of Copenhagen International Documentary Film Festival – CPH:DOX – one of the largest documentary film festivals in the world.

 

Producers: Charlotte Cook + me, editors: Mark Lukenbill + me, production manager/translation: Cathy Chu, composer: Martin Horntveth.

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed