Sadafs film fra utstillingsåpningen i Oslo

Som vi har fortalt tidligere, fløy Sadaf (19) fra Kabul til Oslo for å være med på åpningen av ”I Afghanistan”-utstillingen på Nobels Fredssenter. Sadaf filmet og gjorde intervjuer gjennom åpningshelgen (da det for øvrig ble satt publikumsrekord).

Sadaf har laget Kabulkortene sammen med Nargis (18) og Sahar (16) som dessverre ikke fikk være med til Oslo. Denne filmen er også en hilsen til dem. Sadaf gjorde en fantastisk innsats da hun presentere filmene i Oslo. Christoffer Næss og jeg arbeider nå med å spre filmene til flere formater og flere land. Neste responsvideo er forhåpentligvis laget av alle jentene på tur.

 

Fra blogg til Nobels Fredssenter

Sadaf har kommet fra Kabul til Oslo for å presentere Kabulkortene. Foto: Anders Sømme Hammer

Kabulkortene som oppsto som et samarbeid mellom Afghanistanbloggen og Global Video Letters, stilles ut på Nobels Fredssenter fra og med i kveld. Sadaf som er en av de tre jentene som har filmet Kabulkortene med håndholdte kameraer, ankom Gardermoen flyplass i går, og vil være sentral under åpningsarrangementet i Oslo i kveld og i morgen. Vi viser i alt seks filmer på Fredssenteret som jentene filmet gjennom andre halvår 2011. Filmene er produsert spesielt for utstillingen. I tillegg vises veldig fine bilder fra Afghanistan av fotografene Tim Hetherington og Lynsey Addario.

Sadaf lettet fra Kabul onsdag kveld og dro i går rett til studio i NRK Urix for å snakke om Kabulkortene. Det intervjuet og andre videoer og bilder fra Kabulkortene er lagt ut i et stort rigg på NRKs nettsider.

Det er veldig moro for oss at noe som startet som et nettprosjekt for bare åtte måneder siden, nå stilles ut på Norges beste utstillingssted for dokumentarvideo- og foto. Det gir inspirasjon til å eksperimentere mer på nettet med foto, video og tekst.

Programmet for åpningen er lagt ut her.

Les mer om utviklingen av Kabulkortene her.