Fra blogg til Nobels Fredssenter

Sadaf har kommet fra Kabul til Oslo for å presentere Kabulkortene. Foto: Anders Sømme Hammer

Kabulkortene som oppsto som et samarbeid mellom Afghanistanbloggen og Global Video Letters, stilles ut på Nobels Fredssenter fra og med i kveld. Sadaf som er en av de tre jentene som har filmet Kabulkortene med håndholdte kameraer, ankom Gardermoen flyplass i går, og vil være sentral under åpningsarrangementet i Oslo i kveld og i morgen. Vi viser i alt seks filmer på Fredssenteret som jentene filmet gjennom andre halvår 2011. Filmene er produsert spesielt for utstillingen. I tillegg vises veldig fine bilder fra Afghanistan av fotografene Tim Hetherington og Lynsey Addario.

Sadaf lettet fra Kabul onsdag kveld og dro i går rett til studio i NRK Urix for å snakke om Kabulkortene. Det intervjuet og andre videoer og bilder fra Kabulkortene er lagt ut i et stort rigg på NRKs nettsider.

Det er veldig moro for oss at noe som startet som et nettprosjekt for bare åtte måneder siden, nå stilles ut på Norges beste utstillingssted for dokumentarvideo- og foto. Det gir inspirasjon til å eksperimentere mer på nettet med foto, video og tekst.

Programmet for åpningen er lagt ut her.

Les mer om utviklingen av Kabulkortene her.

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Leave a Reply