Dokumentarserie: Our Allies

Field of Vision har publisert serien vår “Our Allies” om ulike krigere i Syria og Irak etter en førstevisning og tilhørende bakgrunnsartikkel hos The Intercept. I serien følger vi henholdsvis sjiamilitser, vestlige fremmedkrigere som kjemper mot IS, og kurdiske soldater i felt. Serien kom i stand etter at jeg sendte en pilot til Laura Poitras som har laget en av de beste dokumentarene jeg har sett, Citizenfour. Field of Vision holder til i New York, men klippingen har Torkel Gjørv og Erik Aster gjort hos meg på Tøyen, og Martin Horntveth har komponert musikken. Jeg står for foto og regi. Dette er det femte dokumentarprosjektet jeg har regissert fra Irak og Syria siden jeg reiste dit med kamerabagene i desember 2014. De øvrige er NRK Brennpunkt-dokumentarene “Fra Veitvet til IS-fronten”, “I felt med PKK-geriljaen” og “Våre allierte” og “Ranias flukt” som nettopp er blitt publisert av både Brennpunkt og The Guardian.

“Our Allies” er også publisert med portugisisk teksting av den brasilianske utgave av The Intercept.

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed