Kabul-Mumbai-Goa-Delhi

Kabul-Mumbai-Goa-Delhi from Anders Sømme Hammer on Vimeo.

I oktober deltok vi på Mumbai Film Festival i India med en kortfilm, så dro vi videre til visninger i Goa og Delhi. Over har vi lagt ut bakomfilmen fra turneen.

Det var filmfestivalen i Mumbai som kontaktet oss fordi de spesielt ønsket dokumentarer filmet av afghanere. Vi var veldig glade for å bli invitert, og Nargis, Sadaf og Sahar gjorde en fantastisk innsats under det to uker lange India-oppholdet. De gjennomførte over 20 intervjuer med noen av Indias største aviser, magasiner og nyhetsbyråer, som igjen ble spredd til flere titalls medier. Australske ABC og det franske ukemagasinet Courrier International har også publisert saker fra India-visningene våre. I slutten av desember 2012 publiserte dessuten det franske magasinet XXI en sak om hele prosjektet vårt.

Lenker til noen av artiklene:

”Postcards from Kabul”, The Hindu, 30. oktober 2012

“Exploding myths, not bombs”, The Sunday Guardian, 3. november 2012

”Kabul through the looking glass”, Tehelka, 24. november 2012,

”Les belles de Kaboul”, XXI, 24. desember 2012,

I desember ble kortfilmen også vist på universitetet i Hyderabad i India. Vi fortsetter med Kabulkortene i 2013. Året har startet med et innslag om prosjektet vårt i NRK Supernytt 2. januar.

Musikken i filmen fra India er laget av Harald Frøland/Black Feather, som sist hadde musikk i en episode av Breaking Bad-serien. Topp og takk.

Kabulkortene produseres i et samarbeid mellom Global Video Letters og Anders Sømme Hammer

BILDER FRA INDIA:

Jentene fotograferes i Delhi til en artikkel i Open Magazine.


Intervjuet med magasinet Tehelka var det første i en rekke under filmfestivalen i Mumbai. Med utgangspunkt i Kabulkortene trykket de en reportasje om nye afghanske filmer.

I Goa var visningen utendørs rett ved stranda.

Sadaf filmer mens Nargis og Sahar introduserer filmen i Delhi.

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed