Seriestart: Exit Afghanistan

Exit Afghanistan-trailer, kort

Før, under og etter den norske tilbaketrekkingen fra Faryab-provinsen i fjor høst var jeg der og fulgte afghanske sivilpersoner. Samtidig fulgte NRK-journalist Marius Arnesen norske og afghanske soldater. Opptakene fra Faryab utgjør serien EXIT Afghanistan som begynner klokken 21.40 onsdag 15. mai på NRK1. Det er i alt fire episoder. Sist onsdag publiserte Aftenposten en kronikk jeg har skrevet om sikkerhetsutviklingen i Faryab. Jeg har hatt regien på den sivile delen av Exit Afghanistan, Arnesen har hatt regien på soldatopptakene.

Exit Afghanistan-trailer, lang

Alle episodene er tilgjengelig på NRKs nettsider allerede .

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

Comments are closed