Kortfilm: “Dette er Kabul”

Nargis er en av videojournalistene bak kveldens kortfilm.

I kveld, onsdag 5. oktober, skal vår kortfilm ”Dette er Kabul” vises av Oslo Dokumentarkino på Parkteatret kl. 19.00. Christoffer Næss skal presentere filmen. Filmen er et utdrag fra vårt pågående videoprosjekt der unge afghanere filmer sine egne liv. I kveld blir det også premiere på soldatfilmen ”The Afghan Nightmare” og debatt om mulighetene for dialog med Taliban .

Videodokumentarene er et samarbeid mellom Global Video Letters og Afghanistanbloggen.

About anders

Denne nettsiden styres av meg, Anders Hammer (f. 1977). Jeg flyttet til Afghanistan i juni 2007 og har siden arbeidet med å dekke konflikter. I tillegg til å rapportere for blant annet NRK, Dagbladet, Morgenbladet og regionsavisene, har jeg skrevet dokumentarbøkene "Drømmekrigen" (2010), "Heia Kabul!" (2013) og "Faryab – Arven etter Norge" (2019) på egen hånd. "– Alt dette kunne vært unngått" (2014) og "Krigen der aldrig ender/Krigen som aldri tar slutt" (2016) har danske Carsten Jensen og jeg skrevet sammen. De siste årene har jeg regissert sju filmer om Norges og nordmenns rolle i krig og konflikter som er blitt vist i NRK Brennpunkt. Jeg hadde regi for den sivile delen av dokumentarserien "Exit Afghanistan" som ble vist på NRK, og som nå også er tilgjengelig på Netflix i en filmversjon. I tillegg har jeg arbeidet med en del andre dokumentarer på forskjellig vis, og jeg fortsetter med det.
Bookmark the permalink.

2 Comments

 1. Kevin McKiernan

  Er det mulig å vise denne filmen ved UMB i Ås? (Universitetet for Miljø og Biovitenskap). Vil gjerne se den, og tror at mange andre vil gjerne her ute dele min interesse.

  Lykke til med ditt arbeid!

  mvh

  Kevin McKiernan, Ås

  • Takk for hyggelig melding! Vi arbeider fortsatt med dette prosjektet i Afghanistan, og vi legger opp til å kunne vise mye mer i Norge i første halvdel av 2012.

Leave a Reply

Your email address will not be published.